Få saker gjorda

Alla har vi någon gång hamnat i situationer där vi känner oss håglösa och oförmögna att få gjort det vi vill göra. Det gäller inte minst när vi fått en idé om något större projekt. Visst vore det roligt om jag kunde genomföra ‘X’ och ‘Y’ men det är enormt mycket jobb, och jag vet inte ens om jag har förmågan att ro det iland. Vem har inte känt så någon gång?

Att vara produktiv handlar ibland om en så pass enkel sak som att ha ett bra ställe att vara produktiv på. Få känner till det lika väl som frilansare. Men alldeles oavsett om du är frilansare eller driver ett mindre företag med några anställda är det en klar fördel att ha en arbetsplats att åka till. På Workaround.io hittar du en av de enklaste lösningarna för att söka och få tag i en kontorslokal. Workaround fungerar som en förmedlare. Du söker en lämplig lokal via dem, sedan sköter de förhandlingen för att få fram det pris och den lösning som passar din verksamhet bäst. Hittills har de hjälpt fler än 4000 företag att hitta lokaler, så bli ett av dem du också.

Inga magiska trix eller ‘life hacks’

Räkna inte med några magiska trix eller ‘life hacks’ som säljs in under förevändningen att dina projekt kommer bli så mycket enklare att genomföra. Faktum är ju att det inte finns några genvägar. Jobbet måste göras om det ska bli gjort. Däremot finns det ett antal attityder du kan ta till som gör det enklare att slutföra.

Dela upp projektet

‘Dela upp projektet? Det har jag läst hur många gånger som helst, det fungerar ändå inte’ tänker du nu. Visst, det jag delar med mig av här är knappast någonting nytt. Det har till och med sagts och skrivits så många gånger att det är fullt begripligt om du slutar läsa den här texten här och nu. Men det är viktigt. Tappa inte perspektivet på helheten, men låt den inte heller överskugga det viktiga i detaljerna.

Hitta glädjen i vad du gör

Istället för att stirra dig blind på resultatet du vill uppnå, tänk över det faktum att du genom att ‘göra’, faktiskt blir bättre på ditt jobb. Det kan faktiskt göra jobbet roligare. Under loppet av en yrkeskarriär jobbar vi med mängder av olika projekt, och även om projektet du just nu vill genomföra känns väldigt viktigt så är det med största sannolikhet ett i raden av många arbeten. Med det sagt…

Tillvarata dina erfarenheter

Gör så gott du kan och försök glädjas över tanken på att erfarenheten kommer att vässa dina verktyg ytterligare. Låt inte eventuella småfel och brister bromsa dig i ditt arbete. Om du gjort ditt bästa och senare kommer fram till att du hade kunnat göra det bättre, ta med dig kunskapen till nästa projekt.

 
 
 
 
 
 
erudito