Hitta det bästa lånet för dig

När du ska ansöka om ett lån finns det en hel del saker som är viktiga att tänka på. Till att börja med innebär ett lån ett stort ansvar, eftersom du måste betala tillbaka pengarna, inklusive ränta, inom utsatt tid. Du måste således se till att din ekonomi är balanserad innan du lånar, samtidigt som du måste hitta en låneform som passar ditt ändamål.

Idag finns det låneformer som lämpar sig för det absolut mesta. Du kan hitta ett lån för att köpa ny bil, köpa bostad eller för att investera i värdepapper. Du kan också hitta lån som är specifikt framtagna för dig som vill köpa en båt eller som vill ha finansiell hjälp till privata ändamål. Det är inte bara antalet låneformer som varierar, utan även villkor. Att ansöka om ett lån idag är inte lika svårt som det var förr och kraven på låntagare har blivit lägre. Har du många kreditupplysningar bakom dig kan du t.ex. ansöka om smidiga lån utan UC eller lån trots betalningsanmärkningar.

Vilken låneform passar dig?

För att ta reda på vilken låneform som passar dig bör du först fundera på vad du vill använda pengarna till. Vill du åka på semester, skapa en bra hushållsbudget, finansiera ett bröllop, betala tandläkarbesöket eller köpa inredning till hemmet är det troligtvis ett privatlån som passar dig bäst. Vill du köpa en bostad väljer du bolånet och vill du bara låna ett lite lägre belopp kan ett snabblån eller smslån vara ett bättre alternativ. Här är det dock inte enbart ändamålet som du ska fundera på, utan även lånebeloppet. Det är inte alla låneformer som erbjuder lika höga belopp eller som har samma ansökningskrav.

Jämför lån snabbt och enkelt

När du väl vet vilken låneform du vill använda dig av är det dags att hitta en långivare eller bank som du kan ansöka hos. Här är det nästan uteslutande bäst att använda en låneförmedlare som samarbetar med många olika banker, långivare och kreditgivare i Sverige. Du fyller enkelt i hur mycket pengar du vill låna och hur lång löptid som skulle passa dig. Därefter skickar du in din ansökan och inväntar svar från flera aktörer. Observera att det inte alltid är säkert att du blir erbjuden exakt det belopp och återbetalningstid som du vill ha. Beroende på din kreditvärdighet kan långivarna erbjuda dig ett lägre belopp eller en kortare löptid.

Signera med BankID för snabbare utbetalning

Det är inte alla som är i behov av de lånade pengarna snabbt, men det innebär inte att du vill vänta på utbetalningen längre än du behöver. Om du har fått ett lån beviljat är det alltid bäst att signera med hjälp av BankID. Använder du dig av BankID kan du vara säker på att handläggningstiden förkortas med stor marginal. Det är dessutom ett mycket tryggare och säkrare alternativ till det klassiska lånelöftet som skickas ut per post. En signering går på bara några minuter och i de flesta fall är pengarna utbetalda inom 1-2 bankdagar. För snabblån och smslån är utbetalningen endast 15-60 minuter.

 
 
 
 
 
 
erudito