Tjäna extra pengar på internet

Semestern lider mot sitt slut och vi är nog många som känner att plånboken gapar tom nu. En väldigt vanlig googling runt den här tiden är “tjäna pengar hemifrån” eller “tjäna extra pengar på internet”. Därför tänkte jag att vi kan prata lite om detta idag. Det är nämligen inte alls omöjligt att få en bra extrainkomst varje månad, bara genom att sitta framför datorn.

Svara på undersökningar online

Det finns många sidor på internet där man kan svara på marknadsundersökningar och få betalt. Att göra marknadsundersökningar är väldigt lönsamt för företag då de bättre kan anpassa sina produkter efter kunderna. Därför blir det också lönsamt att svara på dem om man går genom hemsidor som ger betalt för detta. Yougov, åsiktstorget och surveybee är några av alla de sidor som erbjuder dessa undersökningar. Svarar du på enkäter någon timme varje dag kan det bli flera tusenlappar i slutet av varje månad. Förutom pengar är det också vanligt att man får trisslotter eller presentkort som betalning.

Sälj saker på internet

Alla har vi något hemma som inte används och som istället kan säljas. Passa på nu inför hösten att rensa ur alla förråd och garderober och samla allt som inte kommer att användas. Det finns många bra ställen att sälja sina saker på, bland annat Tradera, Blocket och Marketplace på Facebook. Många blir förvånade över hur många tusenlappar man kan få ihop på det man själv bara trodde var skräp.

Spela poker

Detta tipset är absolut inte för alla, men för den som är skicklig på spel och poker finns det otroliga pengar att tjäna. Börja lågt och känn dina begränsningar. Det går att öva på att spela poker online helt gratis, och det rekommenderas innan man börjar satsa riktiga pengar. Det finns många som lever på att spela poker och tjänar flera miljoner om året på de stora turneringarna, men för en vanliga amatör går det lätt att få ihop åtminstone en hyfsad extrainkomst varje månad.

Tjäna pengar på instagram

Man behöver inte vara en stor influencer med hundratusentals följare för att tjäna en liten hacka på instagram. Idag finns det många företag som arbetar med microinfluencers och betalar dem för att skriva sponsrade inlägg. Att arbeta upp sitt instagramkonto till ett par tusen följare är ganska enkelt. Se till att ha ett roligt och relevant innehåll, gärna något nischat så som mode, odling eller husdjur. Var sedan aktiv på andra likasinnade konto. Spamma aldrig men gilla bilder, följ konton och kommentera med intressanta och relevanta kommentarer. Detta kommer göra att ditt eget följarantal stiger snabbt.

Med ett par tusen följare kan du själv börja kontakta företag som är relevanta för ditt innehåll och fråga om de vill sponsra dig. Man kan få både produkter och ett par tusen kronor för ett enda inlägg, så här finns det absolut pengar att tjäna för den som är redo att lägga ner lite tid.

 
 
 
 
 
 
erudito