Så kan du hjälpa din tonåring att verkligen lyckas

Det har aldrig varit lätt att vara tonåring, men aldrig så komplicerat och kravfyllt som idag. Som förälder vill du naturligtvis hjälpa ditt barn framåt. Hur kan du hjälpa din tonåring att lyckas, utan att tonåringen upplever att din hjälp blir ännu ett stressade krav?

Skolan

Det stora orosmomentet för många tonåringar är skolan. Om de går på högstadier behöver de lyckas för att ta sig in på drömutbildningen på gymnasiet. Väl på gymnasiet måste de klara kurs på kurs. Genom goda betyg har de en möjlighet att komma in på högskolan och lättare komma in på arbetsmarknaden. Du kan hjälpa ditt barn att lyckas genom att hjälpa till med god studiemiljö och struktur. Fråga om skolarbetet och uppmuntra dem att sitta och plugga på kvällarna. Du kan också skaffa läxhjälp från MyAcademy, som har studiecoacher från ledande universitet för att ditt barn ska lyckas på högstadiet och gymnasiet.

Var närvarande

Många unga upplever en enorm stress idag. De ska vara snygga, lyckade, känna rätt personer, en dag kunna få ett jobb och se bra ut på nätet. En ständig jämförelse med andra. Hela tiden nya intryckt och mycket att göra. Som förälder behöver du både hjälpa dem att inse att de duger, men också hjälpa dem hur de ska hinna med saker. Du är jätteviktig för ditt barn. Äta tillsammans, se på filmer och knasiga youtubefilmer, fika och bada. Din närvaro och trygghet ger ditt barn en möjlighet att utvecklas på ett sunt sätt.

Fritiden

För att må bra är det viktigt att din tonåring rör på sig och har hobbies utanför internet. Uppmuntra att spela ett instrument, fotografera, springa ett lopp, sy kläder, teckna seriefigurer, spela fotboll, sjunga i kör eller rida. Forskning visar att de bästa studenterna faktiskt också har ett stimulerande fritidsliv.

 
 
 
 
 
 
erudito