Winter is coming – 17 juli

Den 17 juli 2017 är datumet som alla Game of Thrones-fans bör lägga på minnet. Då börjar nämligen säsong nummer 7 av denna omåttligt populära serie att visas i Sverige. Den har premiär i USA den 16: juli och precis som tidigare kan svenska fans ta del av varje avsnitt dagen efter de amerikanska tittarna. Vad kan vi då förvänta oss av den kommande säsongen?

En säsong med hårda strider

Tidigare säsonger har börjat sändas i mars eller april. Att den sjunde delen av serien visas först i juli beror på att den försenades på grund av att regissörerna väntade på tuffare väder. Gråa och vintriga förhållanden stod på önskelistan. När den sjätte säsongen tog slut så hade Jon Snow blivit kung i norr, Daenerys begav sig till Westeros och White Walkers ryckte närmare. Den nya trailern till den sjunde säsongen gör inga fans av strider besvikna. I denna ser vi bland annat Cercei, som nu sitter som härskarinna på järntronen, tala om att fiender från alla väderstreck ska besegras.

En trailer som slog rekord

Den sjunde säsongen är den näst sista i tv-serie versionen av Game of Thrones. Den innehåller endast 7 avsnitt och har framförallt filmats på Nordirland, i Spanien och på Island. Den officiella trailern för den kommande säsongen satte tittarrekord med 61 miljoner visningar under de första 24 timmarna. Siffror som produktionsbolag i Stockholm som förverkligar idéer och hjälper varumärken att bli starkare genom filmproduktion säkerligen inspireras av. Det är ingen vild gissning att de två avslutande säsongerna av GoT kommer fortsätta slå rekord.

 
 
 
 
 
 
erudito