Vad du behöver tänka på när du ska köpa barnvagn

Barnvagnen är ett av de största och mest kostsamma inköp du kommer att göra när du får barn, åtminstone om du väljer att köpa en helt ny vagn istället för en begagnad. Att köpa vagn är även mycket roligt och det finns mängder med olika vagnar och märken att välja mellan, där varje vagn är unik och har olika funktioner. Det är inte ovanligt att man köper en vagn som man blir förälskad i, för att sedan upptäcka att vagnen inte alls passade in i ens vardag och för den typen av liv som man har tillsammans med sitt barn. I denna text kommer du att få läsa mer om hur du väljer den perfekta barnvagnen och vad som är viktigt att tänka på i samband med ett köp. En vagn ska hålla länge och klara av de väderförhållanden som man lever i, samtidigt som den ska vara smidig och bekväm att köra.

Välj en vagn som passar din vardag

Det första du bör tänka på när du väljer en vagn är hur stor vagnen behöver vara. Vissa barn är längre än andra och eftersom barn växer mycket fort, är det viktigt att vagnen inte är för liten. Många föräldrar uppskattar även att vagnens ryggstöd går att reglera, så att man själv kan bestämma om barnet ska vara liggande, sittande eller lutad. För mycket små barn är det viktigt att vagnen har en helt platt botten, eftersom det tar månader innan barnet kan börja sitta upp och då gärna sluttande mot en kudde. Som förälder måste man ständigt komma på smarta lösningar för alla problem som man kan stöta på, t.ex. en luftrenare i vagnen för de som bor i en storstad eller ett myggnät för varma sommardagar. En annan viktig punkt är att se till att vagnen inte är alldeles för tung. En tung vagn kan vara svår att styra och bor man i lägenhet utan tillgång till hiss eller barnvagnsrum, kan det vara fruktansvärt jobbigt att försöka få upp och ner vagnen varje gång man lämnar hemmet. Har du bil måste du även se till att vagnen går att fälla ihop ordentligt och får plats i bilens bagageutrymme.

En vagn med hög kvalitet

Är du på barnvagnsjakt har du troligtvis stött på både en och en annan vagn från märket Bugaboo. Bugaboo är kända för att skapa tåliga och smidiga vagnar, men priserna kan för många kännas väldigt höga. Är man intresserad av en vagn från detta märke eller annat av populärt slag, kan man med fördel vända sig till en “köp och sälj” sida på nätet. En begagnad vagn behöver inte vara sämre än en ny och eftersom felköp är vanliga i samband med barnvagnar, så finns det många som känns och ser helt nya ut. En vagn som har gjort stor succé är serien Buffalo. Undersökningar visar att Bugaboo Buffalo är den tåligaste barnvagnen på marknaden och att den håller under många, många år. Fördelen med barnvagnen är att den är enkel att fälla ihop, har svängbara och låsbara hjul och kommer både med en sitt- och en liggdel. För den som älskar att shoppa har vagnen även en varukorg under sig, som tar så mycket som 10 kilo i vikt.

 
 

Fler artiklar om Intressanta artiklar

 
 
 
 
 
 
erudito