Äntligen är våren här!

Äntligen verkar våren ha kommit till Sverige! (Fast man ska ju inte ropa hej, aprilvädret är ju välkänt av en anledning…) Det finns så mycket jag älskar med våren. Äntligen får man till exempel ta in krispiga tulpaner att dekorera hemmet med. Jag ställer tulpaner på alla tomma ytor i hemmet, gärna i olika färger så att det riktigt sprakar av färg.

Äntligen kan man öppna fönstren och vädra igenom hemmet ordentligt. Under vintern känns det alltid så instängt – det är för kallt för att gå ut och för kallt för att öppna fönster eller balkongdörr, så man får sitta inomhus och dra i sig samma gamla inomhusluft, känns det som… När våren kommer vräker jag upp balkongdörren på vid gavel och ställer alla fönster på glänt, så att det nästan fladdrar av korsdrag i lägenheten.

Äntligen är det ljust om kvällarna, så att man kan komma hem från jobbet och ändå känna att det finns några timmar kvar av dagen. Jag känner alltid att jag får ny energi om våren, och det är jag så klart inte ensam om. Det brukar leda till både storstädning och utrensning av förrådet och garderoben, så att man börjar sommaren med nya, friska tag.

Jag bara älskar våren.

 
 
 
 
 
 
erudito