Långväga besök

I helgen har min kusin och hans familj varit på besök, hela vägen från Laholm. Så himla roligt, men också ganska intensivt att ordna med mat och husrum åt två vuxna och två tonåringar i ett hus som redan är fullt av oss som bor där. Som tur är har vi en jättebra bäddsoffa som vi köpte på Furniturebox.se, som de vuxna i familjen kunde dela på. Barnen fick sova på luftmadrasser i sonen och dotterns rum – tur att de är i samma ålder och kommer bra överens när vi ses!

Den mesta delen av tiden tillbringade vi dock så klart inte hemma i huset, utan inne i stan, där vi visade upp det bästa som Stockholm har att erbjuda. Barnen börjar bli för gamla för Skansen och Junibacken, men de ville mer än gärna tillbringa en dag på Gröna Lund. Vi vuxna tacklade av efter några timmar, men ungdomarna fortsatte åka Extreme och Jetline nästan tills det stängde.

Söndagen tillbringades lite lugnare, och inleddes med att vi åt en härlig brunch på stan. Min kusin, som är sommelier, ville sedan så klart besöka Spritmuseum, så det gjorde vi. Vi fick veta där att det faktiskt gick att boka vinprovningar på museet – synd att vi inte visste det tidigare, för det hade nog alla vuxna uppskattat! Det får bli nästa gång de kommer till Stockholm.

Eftersom vi återigen var ute på Djurgården fortsatte dagen i museernas tecken, då vi passade på att göra ett besök på Waldemarsudde. Det är verkligen så vackert där ute, och jag är glad att vi fick in det i vårt ganska fullspäckade schema för den här helgen!

Efter en trevlig middag inne i stan begav vi oss sedan nöjda och trötta tillbaka hem, för hela den besökande familjen skulle med ett tidigt tåg morgonen därefter. Vi säger tack för den här gången till familjen Carlsson, och hoppas att de vill komma tillbaka och sova på vår soffa snart igen!

 
 

Fler artiklar om Intressanta artiklar

 
 
 
 
 
 
erudito