Kläder till skolavslutningen

Ännu för cirka 20 år sedan var det en självklarhet att alla skolelever klädde upp sig då det nalkades en skolavsluning, vare sig det var frågan om vårfest eller julfest. Nuförtiden känns det inte som om det var lika strikt eftersom man allt oftare ser barn och lite äldre ungdomar delta i skolavslutningarna i bara t-skjorta och jeans. Visserligen finns det mer lediga kläder i affärerna som man kan se riktigt prydlig ut i, men nog blir ju festen mycket högtidligare om alla är uppklädda lite annorlunda än till vardags. Både då det gäller de unga skoleleverna samt lärarna i skolan.

Festkläder eller inte?

Finns det då någon gyllene mellanväg? De flesta barn och ungdomar tycker att det är töntigt att klä upp sig. Men visst skall det väl vara skillnad på festkläder och de kläder man använder till vardags. Vill man inte som pojke klä sig i pressade byxor och vit skjorta eller kostym kan man verkligen i dessa tider se riktigt uppklädd och prydlig ut då man är klädd i snygga mörka jeans och en snygg ledig skjorta. Om det är våravsluning passar det bra med snygga shorts och en piké. När man som flicka klär sig inför en avslutning blir det oftast kjol eller klänning eftersom flickorna oftare vill klä upp sig till fest. Detta märker man redan i daghemsåldern. På daghemmens avsutningar bjuds det ofta på glass och det är rätt ofta man ser att de små tjejerna smakat på Spännande recept med lakrits eftersom det är svarta fläckar på klänningarna, vilka ofta skapar gråt.

Snart är det skolavsluning

Snart är det inte mera många veckor tills skolorna slutar inför sommaren och det börjar bli dags att så småningom se över festgarderoben igen. Både då det gäller pojkar och flickor kan det vara en riktigt bra ide att ha några plagg som man i förväg bestämmer att man endast använder till festligare tillfällen. Det kan vara frågan om en lite extra fin spetsblus eller ett par snygga svarta, svagt pressade byxor. En klassisk skjorta barn kan användas även vid andra tillfällen än skolavslutning, så en sådan lönar det sig att skaffa. Flickor kan kanske ha en klänning eller kjol som kan användas vid olika festtillfällen. Att tiderna har förändrats vet vi alla men kanske det skulle vara dags att igen införa festkläder till skolavslutningarna och njuta av vardagskläderna till skola och fritid.

 
 

Fler artiklar om Intressanta artiklar

 
 
 
 
 
 
erudito