Bowling – en trevlig söndagsaktivitet

Den här söndagen gjorde jag något som jag inte brukar – jag spelade bowling. Normalt föredrar jag att sitta hemma med min bok och en kopp te på söndagar, för att koppla bort världen runtomkring och ladda batterierna inför måndagen och den stundande arbetsveckan, men den här söndagen blev jag inbjuden att följa med och bowla tillsammans med några vänner. Jag tycker vanligtvis inte om spontana aktiviteter, men ville inte vara tråkig, så jag tackade ja. I efterhand är jag så glad att jag gjorde det! Det sägs ju att bra saker händer när man kliver utanför sin komfortzon, och så var det verkligen i det här fallet.

Kan ni förstå att jag aldrig har bowlat förut? Det kan knappt jag själv, bowling är ju en sådan populär aktivitet, nästan oavsett ålder, men det har helt enkelt aldrig blivit av, varken när jag var yngre eller i vuxen ålder. Så inför att jag nu äntligen skulle få bowla för första gången, ville jag likt Hermione i Harry Potter förbereda mig först genom att läsa på om sporten (som om det skulle göra att jag blev bättre på att spela bowling). Jag hittade lyckligtvis bloggen Bowling Stockholm, där det fanns massa information om bowlingens historia, bowlingens regler och annan intressant fakta. Jag kände mig således i alla fall mentalt redo när jag lämnade lägenheten i söndags för att spela bowling för allra första gången.

Vi träffades för en fika på stan först, för att samla krafter (egentligen mest bara för att prata och ha trevligt) inför den stundande aktiviteten. Det var längesedan vi alla sågs tillsammans (ytterligare en anledning att tacka ja) så vi hade mycket att berätta för varandra om vad som hänt i våra liv. När allt te och kaffe var uppdrucket gick vi så till slut vidare till bowlinghallen, där vi hade bokat en bana. För någon som aldrig vistats i en bowlinghall förut var det verkligen fullt av nya intryck – den dämpade belysningen och alla neonljus (som kändes främmande efter att ha kommit in från en solig söndagseftermiddag), de konstiga (och fula) skorna, ljuden av kloten och käglorna som slogs ihop gång på gång.

Som väntat hade min läsning om bowling inte förbättrat min förmåga att faktiskt spela bowling, och jag gjorde inte en enda strike under hela spelet – ingen nybörjartur för mig! Faktum är att klotet hamnade i rännan de flesta kasten. Men när man väl träffade några käglor var det så tillfredsställande att jag faktiskt fått blodad tand, och vill spela bowling snart igen! Allt som allt var det en mycket trevlig söndag.

 
 

Fler artiklar om Intressanta artiklar

 
 
 
 
 
 
erudito