Besök Maltas exotiska öar

Den lilla ön Malta söder om Sicilien har länge varit en favorit bland turister. De härliga stränderna, det turkosa vattnet och de spännande öarna gör landet till ett perfekt paradis! Om du vill komma bort från det svenska vädret ett tag så är det bara att boka en resa till Malta och utforska de tre spännande öarna som tillhör landet. Eftersom Malta redan är en välkänd ö, är den här artikeln inriktad på Gozo och Comino, som fortfarande är något av ett mysterium för många nordbor. Resor till Malta brukar inte vara alltför dyra, och dessutom kan du få hjälp av enklare.se som jämför lån och hittar det billigaste om du skulle behöva ett lån, så tveka inte att boka en resa om du känner dig inspirerad! En resa till de Maltesiska öarna kommer du garanterat att komma ihåg länge!

Gozo

Maltas näst största ö heter Gozo, och den passar dig som tycker om natur och lugn. Medan Malta bjuder på en hel del nattliv, restauranger, och affärer är Gozo betydligt tystare. Här kan du hitta utmärkta hotell där du kan slappna av vid poolen, för att sedan ta promenader i den vackra miljön och upptäcka öns historna. På Gozo är man också specialiserad på tillverkning av bl.a. getost, men det finns mycket annat gott att smaka! Utöver att vara en fantastisk medelhavsö är Gozo även känt för något helt annat, nämligen Hollywoodfilmen “By the Sea” som spelades in på ön år 2013 med Brad Pitt och Angelina Jolie i huvudrollerna. Malta och Gozo har även blivit besökta av andra stjärnor, bl.a. David Beckham, som äger en lägenhet på Malta, och stjärnorna från “Game of Thrones”, eftersom vissa delar av serien spelats in där. Inte illa för en liten och tyst ö, eller hur?

Comino och Blue Lagoon

Den blåa lagunen eller blue lagoon som den kallas på engelska (som för övrigt är öns officiella språk tillsammans med Maltesiskan) är en himmelsk plats. Blue lagoon ligger vid den lilla ön Comino, dit du enkelt kan ta dig via båtarna som åker ut var 30:e minut. Resan dit tar bara ca 30-40 minuter beroende på vågorna, och är i sig en fantastisk båttur! Väl framme vid blue lagoon kan du bada i det ljusa, klarblåa vattnet, ta en härlig drink på den klippiga stranden eller prova på någon av vattensporterna som erbjuds. Dessutom finns det möjlighet att besöka grottorna i närheten. Ön Comino är extremt liten, och det finns inte mycket annat än strand och kiosker där du kan köpa mat och dryck, men utsikten som erbjuds är fantastisk. Det tar ca 7 minuter från stranden att nå öns topp, och därifrån får du en makalös utsikt över blue lagoon!

 
 

Fler artiklar om Intressanta artiklar

 
 
 
 
 
 
erudito